Kayısı Kurusu

Kayısı Kurusu

Demir, Potasyum, Pektin, A, C ve K vitaminleri içeriyor. Kuru kayısının mucizesi aslında bu vitamin ve minerallerin beraber sağlanıyor olması. Özellikle pektin ve selüloz ürün kurutulduğunda daha etkili hale geliyor. Kupkuru kayısı da bu etki biraz daha güçleniyor ancak kuru kayısı damak tadımıza daha uygun tabi. Kupkuru Kayısıyı da bu linkte veya devamda yer alan ilgili ürünler arasında bulabilirsin

Solunum, sindirim, dolaşım sistemi için etkili ve bu minerallerin bir arada yer alması ile muhteşem bir antioksidan. Sporcular için , kan hücrelerinin üretimine, protein sentezine olumlu etkisi uygun porsiyonlarla tüketildiğinde çok güzel bir atıştırmalık.

Köylülerin bahçesinde kimyasal gübre, ilaç olmadan tertemiz topraklarda tertemiz havada yetişiyor; yakıcı ve nemsiz bozkır ikliminde, tülbentlerin (hava geçiren, beyaz renkli ince bir kumaş) içinde kurutuluyor.

Güneş ışığının radyasyonsuz halinden en çok faydalanan Karaman’da kurutulmuş haliyle antioksidan değerini koruyor; fırında kurutulup değerini kaybeden; nemli yerlerde kurutulup toksik hale gelen kuru kayısılardan çok farklı olduğunu farkedeceksin.

Biraz daha detaylı bilgi yukarıdaki alanlarda. Üretim, saklama, paketleme koşullarını görmek için “Nasıl Üretilir, Kurutulur, Paketlenir?” alanına ve gerçek gıdanın sana sağladığı besleyiciliği görmek için “Neden Kuru Kayısı Tüketmelisin, Ne Kadar Tüketmelisin?” alanına bir göz at.

WhatsApp chat
Close menu